Ravna planina banerRavna planina baner

Tema

Kroz sudski proces dokazati istinu o zločinu: Kovačević o slučaju „Dobrovoljačka“ (VIDEO)

02 Maj 2022
1 min.
Kroz sudski proces dokazati istinu o zločinu: Kovačević o slučaju „Dobrovoljačka“ (VIDEO)

Kroz sudski proces treba dokazati istinu o zločinu u Dobrovoljačkoj livi u Sarajevu, i sa te strane dobro je što je i nakon 30 godina došlo do optužnice, rekao je general ЈNA Dušan Kovačević, gostujući u našem Јutarnjem programu.

– U tom procesu će se moći pobiti lažna istina koju pričaj sve vrijeme u Sarajevu. Oni su intezivno radili na tome da se ne podigne optužnica, jer imali su sve vrijeme Sud BiH pod svojom kontrolom, odnosno SDA ga kontroliše. Sumnjam i sada, jer imate primjer oslobađajuće presude za Dragana Vikića – naglasio je Kovačević.

On je i sam bio u koloni koja je napadnuta, u sanitetskom vozilu, gdje je od osam oficira, njih troje smrtno stradalo, od kojih i jedna žena, a Kovačeviće je ranjen.

Sutra će biti obilježeno 30 godina od zločina nad vojnicima ЈNA u Sarajevu. Tada su ubijena 42 pripadnika ЈNA, 71 je ranjen, a 207 je zarobljeno.

RTRS

Povezani članci

Vučić: Njemačka ubjedljivo najangažovanija po pitanju rezolucije o Srebrenici

Predsjednik Aleksandar Vučić nastavio je u NJujorku razgovore sa zvaničnicima UN i zemalja članica u borbi protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici, te istakao da mu je predsjedavajući Generalnoj skupštini Denis Frensis prenio da je NJemačka ubjedljivo najangažovanija po pitanju usvajanja ovog dokumenta. Vučić je na “Instagramu” objavio da sponzori ove rezolucije ne žele bilo kakvo […]

Grajf: Srbi su narod nad kojim je izvršen genocid

Izraelski stručnjak za istraživanje Holokausta Gideon Grajf istakao je da su upravo Srbi narod o kome se može govoriti da je nad njim izvršen genocid, a da iza “tužne inicijative” o rezoluciji o Srebrenici u UN stoje politički razlozi i da ona neće doprinijeti miru u regionu. Grajf je rekao da ono što se u […]