Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Mrda: U Kotor Varoš idemo po pobjedu

22 Oktobar 2021
2 min.
Mrda: U Kotor Varoš idemo po pobjedu

Rukometaši Slavije savladali u petom kolu Prve lige Republike Srpske Kozaru iz Kozarske Dubice 34:27.

Sutra Sokolove očekuje utakmica protiv rukometaša Kotor Varoša.

Simon Mrda od ove sezone nastupa za prvi tim Rukometnog kluba Slavija Istočno Sarajevo, i to na dvojnu registraciju, jer u isto vrijeme sa dosta uspjeha brani boje sarajevske Bosne u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Da nije bez razloga bitna karika u timu trofejnog premijerligaša, pokazuju i njegovi nastupi u dresu kluba, gdje je zapravo i počeo karijeru.

Iako nije nastupao u prvom kolu, u prethodnim utakmicama bio je jedan od boljih pojedinaca i pokazao da će biti od velikog značaja za Slavijinu igru u prvoligaškom karavanu Republike Srpske.

“Sigurno je da mi predstavlja zadovoljstvo što nastupam u Slaviji, jer sam ja dijete ovog kluba iako već nekoliko godina nastupam za Bosnu. Većinu ovih momaka poznajem i čast mi je da dijelim teren sa njima jer su to sve iskusni igrači od kojih imam šta da naučim, kao što su Srđan Lale, Bojan Tuševljak, Miloš Tešanović, Boris Vuletić”.

Slavija nakon četiri kola ima tri pobjede i jedan poraz, a ovaj učinak sigurno je razlog da apetiti porastu, te da se u nastavak sezone uđe sa visokim ambicijama. Prva naredna prepreka biće sutrašnje gostovanje kod ekipe Kotor Varoši.

“Iako nisam igrao u onom prvom kolu protiv Dervente, uvidio sam da zaista kao kolektiv možemo mnogo. Pružili smo dobre partije i smatram da imamo jako dobru ekipu. Ovim rezultatima smo pokazali da ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu, a tako će biti i sada. Nadam se da možemo doći do novih bodova koji bi nam mnogo značili i koji bi nas dodatno učvrstili u vrh tabele “, istakao je jedan od najmlađih pojedinaca u našem timu Simon Mrda.

Povezani članci

Lazar Ždrale, džudista Randorija: Velika želja donijela zlato

Sa zlatnom medaljom oko vrata džudista “Randorija” Lazar Ždrale vratio se sa juniorskog Evropskog kupa u Linjanu. Momak iz Istočnog Sarajeva na impresivan način stigao je do titule u kategoriji do 90 kilograma na takmičenju u Italiji. Svih pet pobjeda ostvario je iponom za svoje drugo zaredom zlato na evropskim kupovima čim je nagovijestio da […]

Zvezda i Partizan u derbiju za finale Kupa Srbije

Samo četiri dana poslije vječitog derbija u šampionatu Srbije, danas je na programu novi, i to u polufinalu Kupa Srbije. I ovaj put je Crvena zvezda domaćin Partizanu. Crvena zvezda je u subotu u derbiju koji je imao odjeke i poslije završetka meča, kada su se u Partizanu žalili na suđenje i koji je trajao […]