Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Putin: Aerodromi sa kojih polete F-16 biće naša legitimna meta

28 Mart 2024
1 min.
Putin: Aerodromi sa kojih polete F-16 biće naša legitimna meta

Ukoliko američki lovci F-16 budu učestvovali u sukobu u Ukrajini, polijećući sa aerodroma u trećim zemljama, ti aerodromi će postati legitimna meta ruske vojske, upozorio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Putin je tokom posjete Tverskoj oblasti podsjetio da borbeni avioni F-16 mogu da nose nuklearno oružje i naglasio da će Moskva i to “morati da uzme u obzir“, prenosi Interfaks.

On je poručio da će, ako se lovci F-16 uključe u sukob, ruska vojska uništiti te avione “kao što uništava njihove tenkove, oklopna vozila i drugu opremu, uključujući višestruke raketne sisteme“.

Putin je ocijenio da lovci F-16, ako ih zapadne zemlje isporuče Ukrajini, neće moći da promijene situaciju na bojnom polju.

Tanjug

Povezani članci

Makron: Evropa može da umre

Evropa će se suočiti sa velikim rizicima od slabljenja narednih godina, izjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron. “Veliki je rizik od slabljenja, pa čak i nestanka Evrope, u narednim godinama. Moramo biti jasni – Evropa je smrtna i može da umre”, rekao je Makron u obraćanju na Univerzitetu Sorbona. On je istakao da Evropa treba […]

Više od  3.100 stranih plaćenika na ukrajinskoj strani

 Više od 3.100 stranih plaćenika ratuje na strani Ukrajine i većina dolazi iz SAD i Kanade, saopšteno je iz pres-službe ruske Istražne komisije. “Istražioci imaju informacije o više od 3.100 stranih plaćenika koji učestvuju u borbenim aktivnostima na ukrajinskoj strani, od kojih su većina iz SAD, Kanade, Britanije i Gruzije”, navodi se u saopštenju. U […]