Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Savjet bezbjednosti zasjeda 31. marta zbog Putinove najave

28 Mart 2023
1 min.
Savjet bezbjednosti zasjeda 31. marta zbog Putinove najave

 Savjet bezbjednosti UN zasjedaće u petak, 31. marta, povodom najave ruskog predsjednika Vladimira Putina da rasporedi taktičko nuklearno oružje u Bjelorusiji, rekao je izvor iz UN agenciji “Sputnjik”.


Putin je tokom vikenda najavio plan raspoređivanja taktičkog nuklearnog oružja u Bjelorusiji kao odgovor na poteze NATO i raspoređivanje oružja blizu ruske granice.

Ministarstvo spoljnih poslova Bjelorusije saopštilo je ranije da razmiještanje nuklearnih bojevih glava na teritoriji Bjelorusije, bez prenosa kontrole na Minsk, nije protivno odredbama Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja.

U saopštenju se ističe da je vojna saradnja između Bjelorusije i Rusije striktno usklađena sa međunarodnim pravom.

SRNA

Povezani članci

Suđenje Trampu: Desetine potencijalnih porotnika nije izabrano zbog pristrasnosti

Više desetina potencijalnih kandidata za članove porote u procesu protiv Donalda Trampa zbog tajnih isplata novca porno zvijezdi Stormi Danijels, nije izabrano jer su rekli da ne mogu nepristrasno da odluče da li je bivši predsjednik SAD kriv ili nevin po krivičnoj optužbi. Na početku istorijskog suđenja, prvog u kome učestvuje bivši predsjednik SAD, sudija […]

Napad nožem u crkvi u Sidneju proglašen terorističkim aktom

Policija u Australiji saopštila je danas da je napad nožem u crkvi u Sidneju vjerski motivisan “teroristički čin”, prenosi BBC. Šesnaestogodišnji dječak uhapšen je nakon što su vjerski lider, sveštenik i vjernici napadnuti juče tokom službe u crkvi Hrista dobrog pastira na zapadu Sidneja.  Lokalni mediji prenose da su napadnuti sveštenik koga su imenovali kao oca […]