Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

U Srpskoj rođeno 17 beba

08 April 2024
1 min.
U Srpskoj rođeno 17 beba

 U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 17 beba, i to 10 djevojčica i sedam dječaka, potvrđeno je Srni u porodilištima.


Najviše beba, pet, rođeno je u Zvorniku, tri u Bijeljini, po dvije u Istočnom Sarajevu i Doboju, a po jedna u Prijedoru, Trebinju, Gradišci, Foči i Banjaluci.

U Zvorniku su rođene četiri djevojčice i jedan dječak, u Bijeljini dva dječaka i jedna djevojčica, u Istočnom Sarajevu dvije djevojčice, u Doboju jedan dječak i jedna djevojčica, u Prijedoru, Foči i Banjaluci po jedan dječak, a u Trebinju i Gradišci po jedna djevojčica.

Poroda nije bilo je u porodilištu u Nevesinju.

SRNA

Povezani članci

Vuk Janković riješio višedecenijski matematički zadatak

 Učenik prvog razreda Gimnazije “Jovan Dučić” u Trebinju Vuk Janković uspio je da riješi zadatak iz geometrije koji je profesor Vladimir Stojanović postavio prije skoro 60 godina. Stojanović je danas u trebinjskoj Gimnaziji uručio mladom matematičaru novčanu nagradu, udžbenike za talente, kao i udžbenike koje je ranije pisao i kojih više nema u prodaji. On […]

Drina obogaćena pastrmkom i šaranom, donacija “Hidroelektrane na Drini”

U rijeku Drinu u gornjodrinskom slivu pušteno je 2.200 kilograma mlađi potočne pastrmke i tri tone šarana, zahvaljujući donaciji preduzeća “Hidroelektrane na Drini”. Direktor ovog preduzeća Nedeljko Perišić izjavio je novinarima da su izvršili poribljavanje Drine i njenih pritoka na području Višegrada, Rudog, Rogatice, Novog Goražda, Čajniča i Foče. “Siguran sam da ćemo doprinijeti obogaćivanju […]