Ravna planina banerRavna planina baner

Ostale vijesti

Vladika Teodosije: Očuvati opstanak SPC i srpskog naroda na Kosmetu

05 Januar 2024
1 min.
Vladika Teodosije: Očuvati opstanak SPC i srpskog naroda na Kosmetu

Njegovo preosveštenstvo episkop raško-prizrenski Teodosije upoznao je u Gračanici visoku delegaciju iz Velike Britanije o glavnim problemima sa kojima se suočavaju Srpska pravoslavna crkva i srpski narod na Kosovu i Metohiji, naglasivši potrebu da se očuva opstanak Crkve i naroda i posebno obezbijedi očuvanje srpske pravoslavne baštine na Kosmetu, saopšteno je iz Eparhije.

Vladika Teodosije je zajedno sa vikarom patrijarha srpskog episkopom Ilarionom u manastiru Gračanica primio državnog sekretara za spoljne i poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Dejvida Kamerona, specijalnog izaslanika britanskog premijera za Balkan Stjuarta Piča i britanskog ambasadora u Prištini Nikolasa Abota.

Prilikom posjete Gračanici visoki predstavnici britanske vlade obišli su juče popodne gračaničku u crkvu i upoznali se sa bogatom istorijom ovog manastira.

SRNA

Povezani članci

U Istočnom Novom Sarajevu posađeno 150 višegodišnjih stabala

Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo realizovala je, u okviru uređivanja zelenih površina, okopavanje i orezivanje stabala, a posađeno je i 150 višegodišnjih stabala u razvijenom stanju na području ove lokalne zajednice. U okviru planske sadnje stabala proteklog vikenda zasađeno je 70 javora, 50 lipa, 20 japanskih trešanja, pet četinara i pet katalpi. Stabla su posađena […]

Putin se sastao sa Kusturicom

Predsjednik Rusije Vladimir Putin primio je danas u Moskvi srpskog režisera Emira Kusturicu, koji mu je zahvalio za ličnu istorijsku pravednost. Putin je istakao da se ocjene Kusturice o dešavanjima u Ukrajini poklapaju sa njegovim procjenama, a da su dešavanja u Srbiji i Ukrajini veoma slična. On je na sastanku sa Kusturicom u Kremlju rekao […]