Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Istraživanje: „Sputnjik Ve“ može da se kombinuje sa drugim vakcinama

31 Juli 2021
1 min.
Istraživanje: „Sputnjik Ve“ može da se kombinuje sa drugim vakcinama

Istraživanje Ministarstva zdravlja argentinske pokrajine Buenos Ajres pokazala je da je bezbedno kombinovanje vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) sa drugim preparatima, saopštila je regionalna vlada.

„Ministarstvo zdravlja pokrajine Buenos Ajres saopštava da, prema preliminarnim rezultatima ispitivanja koje još uvek traje, kombinacija vakcine ‘Sputnjik Ve’ sa ‘Sinofarmom’ i ‘Astra zenekom’ nije pokazala ozbiljne nuspojave“, navodi se u izjavi.

Prema rezultatima ispitivanja, kod 41,6 odsto pacijenata nije bilo nikakve reakcije, 8,4 odsto je imalo temperaturu i bolove u leđima, a 50 odsto je imalo bolove na mestu primanja vakcine.

U projektu učestvuju građani stariji od 18 godina. Oni ne bi trebalo da budu bolesni od virusa korona. Prva doza trebalo je da se primeni 7-45 dana pre registracije za učešće u istraživanju.

„Ispitivanje je pokazalo visoku bezbednost kombinacije vakcina“, naglašava se u saopštenju Ministarstva.Slično istraživanje o kombinaciji vakcina radi se i u Buenos Ajresu, a njegovi rezultati će biti objavljeni uskoro.

Povezani članci

Pronađen eksploziv skriven u ikonama

Spriječeno je krijumčarenje eksploziva skrivenog u pravoslavnim ikonama iz Ukrajine u Rusiju preko teritorije nekoliko evropskih država, saopšteno je danas iz ruske Federalne službe bezbjednosti /FSB/. “FSB je uz saradnju sa Saveznom carinom zaustavila prekograničnni krijumčarski kanal za isporuku eksloziva u Rusiju iz Ukrajine preko teritorije nekoliko članica EU”, navodi se u saopštenju. Eksploziv strane […]

Evropsko tužilaštvo preuzelo istragu protiv Fon der Lajenove

Evropski tužioci preuzeli su istragu o pregovorima o ogromnoj nabavci vakcina protiv kovida koje su vodili predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i izvršni direktor “Fajzera” Albert Burle, piše Politiko. Dogovor težak 20 milijardi evra u međuvremenu je izmijenjen. Istražitelji iz Kancelarije evropskog javnog tužioca (EPPO) posljednjih meseci preuzeli su istragu od belgijskih tužilaca […]