Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Ustoličen mitropolit Joanikije: Manastirom odjekivalo „Dostojan!“/foto, video/

05 Septembar 2021
1 min.
Ustoličen mitropolit Joanikije: Manastirom odjekivalo „Dostojan!“/foto, video/

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen je danas u Cetinjskom manastiru.

Joanikije je ustoličen povicima “Dostojan”.

Patrijarh srpski Porfirije je na ustoličenju Joanikija rekao da je Joanikije izabran za mitropolita crnogorsko-primorskog.

“To je velika dužnost i čast doći na tron Svetog Petra Cetinjskog i mnogih svetitelja do danas i posle velikog oca blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija. Nismo došli ovde da bilo šta otmemo i ugrozimo ili ne daj Bože ukrademo, došli smo da obavimo sveti čin Vašeg ustoličenja”, rekao je Porfirije.

On je dodao da je “mir ovde potrebniji nego išta”.

“Vi ste ovde da ne pitate ko je ko i kom narodu pripada, Vi ste ovde da otupljujete oštrice i spajate mostove”, kazao je Porfirije.


SRNA

Povezani članci

Pretražuje se druga polovina Lazarevog kanjona; Osumnjičeni za ubistvo ne otkrivaju lokaciju

Na terenu u Borskom okrugu, i danas, šesti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, nastavlja se potraga za tijelom devojčice Danke Ilić. Pretražuje se druga polovina Lazarevog kanjona. Osumnjičeni za ubistvo i dalje ne otkrivaju lokaciju na kojoj se nalazi tijelo. Direktor “Vodovoda” u Boru podnio je ostavku. Gradonačelnik Bora najavio je […]

Nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje djevojčice

 Policija danas nastavlja potragu za tijelom dvogodišnje Danke Ilić. Do sada je pretraživana Lazareva pećina kod sela Zlot, Lazarev kanjon, kao i cjelokupno područje duž Zlotske rijeke, prenosi RTS. Dvojici osumnjičenih za ubistvo dvogodišnjeg djeteta određen je pritvor do 30 dana. Sumnja se da su brat i otac jednog od osumnjičenih pomogli da se sakrije […]