Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Danas potpisivanje sporazuma za besplatne preglede predškolaca

23 Jun 2021
2 min.
Danas potpisivanje sporazuma za besplatne  preglede predškolaca

U Istočnom Novom Sarajevu danas će biti potpisan sporazum kojim će biti omogućeni besplatni preventivni pregledi za predškolsku djecu u toj opštini.


Sporazum o saradnji, kojim će biti omogućena realizacija projekta “Preventivni pregledi za predškolsku djecu opštine Istočno Novo Sarajevo”, potpisaće načelnik opštine Jovan Katić i direktor Zdravstvene ustanove ambulante za liječenje, zdravstvenu njegu i rehabilitaciju “Master fizikal” u toj lokalnoj zajednici Bojan Pavlović.

Ovim će Zdravstvena ustanova “Master fizikal” obezbijediti besplatne preglede za svu predškolsku djecu, njih oko 150, koja imaju prebivalište u Istočnom Novom Sarajevu, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Pregled, koji će vršiti stručni tim ove zdravstvene ustanove, obuhvata osnovni i dijagnostički pregled najsavremenijim aparatom “IDIAG M360”, sa individualnim programom vježbi koji se kreira za svako dijete posebno na osnovu procjene njegovog stanja uz stručnu analizu.

Ovaj aparat može se upotrebljavati za snimanje deformiteta u fleksibilnosti kičmenog stuba kod djece i odraslih, za dijagnostiku poremećaja stabilnosti i mobilnosti kičmenog stuba na nivou svakog pršljena, a njegova prednost je što nema zračenja i kompletna analiza stanja kičme se obavlja bez radijacije.

Aparat predstavlja novinu na ovim prostorima, jednostavan, neinvazivan uređaj koji za kratko vrijeme daje uvid u stanje kičme, mobilnost, stabilnost i posturu.

Na osnovu nalaza svake individue stručni tim će da izrađuje program vježbi, kako bi se poboljšalo stanje kičme ukoliko je potrebno.

Osim pregleda specijaliste fizijatra Zdravstvena ustanova omogućiće i besplatan pregled specijaliste neurologa i specijaliste ortopeda po potrebi, ukoliko se nakon urađenog pregleda procijeni da treba.

Potpisivanje sporazuma zakazano je za 9.15 časova u kabinetu načelnika.

SRNA

Povezani članci

Ljevnaić: Ključ uspjeha u sistemu za osnježavanje

Ključ uspjeha Jahorine nalazi se u njenom neprekidnom radu i efikasnom sistemu za vještačko osnježavanje koji je tokom 127 uzastopnih dana radio bez prestanka kako bi posjetiocima pružili nezaboravna iskustva na planini, rekao je direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić. “Jahorina je pružala nezaboravna iskustva za svojih 250.000 posjetilaca, ostvarivši čak 1.800.000 prolaza, a tokom […]

Istočna Ilidža: Raspisan konkurs za dodjelu 50 studentskih stipendija

Opština Istočna Ilidža raspisala je konkurs za dodjelu 50 studentskih stipendija. Pravo učešća na lonkursu imaju redovni studenti druge i viših godina studija prvog ciklusa javnih visokoškolskih ustanova, sa stalnim prebivalištem na području opštine Istočna Ilidža, a da nisu obnovili godinu studija za koju konkurišu i da nisu korisnici stipendije drugog organa. Na konkurs se […]